• Švajčiarsko

          • Konečne sme po troch rokoch mohli opäť navštíviť miesta na ktorých sme mali možnosť overiť si teoretické poznatky. Našu cestu sme začali v stredu 12.10. vo švajčiarskej Technorame, interaktívnom technickom múzeu v mestečku Winterthur.

            Odtiaľ sme sa presunuli do Ženevy. Ráno nás očakávali v Európskej organizácii pre jadrový výskum (Cern). Sprevádzala nás vedkyňa zo Slovenska, ktorá nám predstavila svoj projekt pri ktorom vzniká antiprotón. Dostali sme k spomaľovaču Elena (Extra LowENergyAntiproton), ktorý zachytáva antiprotóny Previedli nás aj dátovým centrom v ktorom spracúvajú namerané údaje. Po obede sme navštívili Ženevu, prezreli si historické centrum, gejzír, najdlhšiu lavičku na svete a samozrejme aj kreslo reformátora Jána Kalvína.

            Posledný deň exkurzie sme sa presunuli do centrálnej časti Švajčiarska, do mesta Luzern. Nachádza sa tu najväčšie dopravné múzeum v Európe. Mali sme možnosť pozrieť si všetky druhy dopravy, vyskúšať si preteky formule na okruhu, viesť vlak, lietadlo, loď, vyskúšať si preťaženie pri skoku z lietadla..... Bohužiaľ sa počasie pokazilo a prehliadka mesta Luzern prebehla v daždi. A potom nás čakala nočná cesta domov......

          • Župný športový deň BSK

          • Dńa 4.októbra 2022 sa v športovom areáli Mladá Garda konal Župný športový deň BSK stredoškolákov.

            Naši študenti - športovci súťažili v plážovom volejbale a atletike. Po výborných výkonoch plážoví volejbalisti získali 1.miesto v zostave : J.Rudý, R.Rusnák, A.Vass. V atletike najlepšie umiestnenie dosiahli M.Cisár a H.Macháčková, ktorí v behu na 800 m obsadili  2.miesto

            Gratulujeme!

          • Carnuntum

          • V stredu, 14.9. 2022 sa študenti tercie zúčastnili exkurzie do blízkeho Carnunta v Rakúsku, kde sa oboznámili s rímskym osídlením tak vojenským ako aj civilným, ktoré malo aj pre nás zásadný význam.Praktický pohľad na bežný život, remeslá, jedálny lístok obyvateľov či kúpele boli podané podrobným vykladom sympatického sprievodcu v slovenčine.Vrele odporúčame!

          • IV.BA v elektrárni

          • Študenti IV.BA triedy sa dňa 8.9.2022 zúčastnili zábavného fyzikálneho workshopu v elektrárni Piešťany s názvom Výroba elektronickej hry. Študenti si overili nadobudnuté poznatky o elektrickom poli a vytvorili elektronickú hru fungujúcu na princípe vytvorenia jednoduchého elektrického obvodu. Precvičili si nielen teoretické poznatky, ale aj praktické zručnosti. Každý študent si svoj výrobok mohol odniesť domov a pochváliť sa svojou prácou.

          • Anna Frankova

          • Počas dní 28.-29.6. sa niektorí naši žiaci zúčastnili predstavenia KDE JE ANNA FRANKOVA a putovnej výstavy ktorá zachytáva pribeh A. Frankovej v Slovenskom národnom múzeu.

          • Praha

          • Počas dní 24. – 26.6 sa zúčastnila trieda I.BA na exkurzii v Prahe. Študenti navštívili napríklad Universitas Carolinum, kde sa dozvedeli o histórii Prahy a jej architektúre. Sprievodcu nám robil pán PhDr. Michal Svatoš, uznávaný český historik a archivár. Následne sa žiaci zúčastnili výstavy o Česku počas 2. svetovej vojny. Nechýbali návštevy ani známych miest v Prahe ako Vyšehrad, Petřín, Pražský Hrad, Pražský Orloj alebo Karlov Most. Výlet bol zakončený prechádzkou po Prahe.

          • Kvinta v Prahe

          • Od 16.6.2022 do 18.6.2022 sa trieda kvinty zúčastnila výletu do Prahy. Hneď po príchode sa vybrali do Židovského múzea, kde si vypočuli zaujímavosti o židovskej kultúre. Na ďalší deň sa skoro ráno vybrali na rozhľadňu Petřín, z ktorej mali výhľad na stovežatú Prahu a zabavili sa v zrkadlovom bludisku. Z rozľadne navštívili historické pamiatky: Pražský hrad, Lennonová stena. Karlov most, Pražský orloj. Posledný deň ukončili návštevou Technického múzea v Prahe.

          • Sexta v Budapešti

          • V treťom júnovom týždni sa trieda Sexta zúčastnila dvojdňového výletu do Budapešti. Hneď po príchode do Budapešti si študenti obzreli Hradný vrch s Kráľovským palácom, Matejov chrám a Rybársku baštu. Poobede spoznávali historické centrum Budapešti. Nasledujúci deň navštívili Baziliku svätého Štefana a jej vežu s krásnym výhľadom. Výlet ukončili návštevou najväčšieho stredoeurópskeho morského akvária Tropicarium.

          • SPAZIERGANG

          • Počasie ako na objednávku pre kvintu, ktorá dnes, 21.6.02022, absolvovala prechádzku po historickom centre Bratislavy. Žiaci si pripravili krátke texty  o najznámejších pamiatkach, ktoré striedali  ich reakcie  a komentáre na okolité podnety. Samozrejme, všetko  v nemčine. Nechýbala ani zmrzlina.

          • Vysoké Tatry

          • V dňoch 15.-17.júna 2022 sa žiaci I.A zúčastnili výletu do Vysokých Tatier. Cesta vlakom do cieľovej stanice Svit, kde sme boli ubytovaní,  ubehla rýchlo. Po krátkej obhliadke mesta Svit, nasledovala opekačka. Ďalší deň sme sa ráno vybrali na Štrbské pleso, kde sme v krásnom počasí strávili celý deň. V piatok sme cestovali domov, obohatení o kopec zážitkov a v popoludňajších hodinách  šťastne pricestovali do Bratislavy.  

          • Račianska medziškolská olympiáda

          • V piatok 10.6.2022 sa na ZŠ Tbiliská, konala tradičná športová akcia pre žiakov základných škôl a prvých stupňov gymnázií pod názvom ,,Račianska medziškolská olympiáda ", na ktorej sa zúčastnila aj naša škola. Súťažilo sa v atletike, basketbale a futbale. Prvé miesto vybojovali basketbalisti  v zložení - M.Šmída,J.Šmída,P.J.Lambrecht, M.Milý, D.S.Panáček (kvarta).

            Prvé miesto získala aj H.Dobranská (tercia) v behu na 600 m. Druhé miesto sme obsadili v zmiešanej štafete v zložení L.Gaťová, M.Šmída, H.Dobranská, J.Šmída. Futbalisti bojovali, ale na stupne víťazov zatiaľ nedosiahli.

            Olympiáda prebiehala v športovom duchu, všetci si schuti zašportovali a odchádzali domov s dobrým pocitom.

            Gratulujeme !!!

          • Bojnice

          • V maturitnom týždni sa kvarta a 18 žiakov z primy v skorých ranných hodinách vybrali do Bojníc. Dopoludnia si podrobne prezreli zámok a po obedňajšej pauze obdivovali faunu ZOO. Cesta domov ubehla rýchlo, žiaci absolvovali vedomostný kvíz o zámku a  rovnako súťažili o najlepšiu fotku výletu. Výlet sa vydaril a kvarta už plánuje ďalší.......

          • American Week

          • V dňoch 21.5 - 25.5 prebehol na našej škole American Week pre študentov I.BA. Študenti sa dozvedeli veľa o americkej histórii, ako aj o tom, ako USA ovplyvňovalo a menilo konflikty v Európe. Témy neboli ale iba historické, ale aj kultúrne a „zo života“, takže sa študenti dozvedeli aj informácie z „praxe“. Svoje schopnosti v anglickom jazyku si vyskúšali počas a aj po prezentáciách pri kladení otázok a vedení konverzácie s prednášajucimi.. Ďakujeme prezentujúcim ale aj pani Kristíne Kohútovej, vďaka ktorým sa celá táto akcia uskutočnila a ďakujeme im taktiež za vybratie Gymnázia Hubeného ako školu, kde sa American Week konal vôbec po prvý krát. Študenti taktiež urobili rozhovory s prednášajucimi na Spotify, link je tu: https://open.spotify.com/show/0GAZ5TcgZvDBdsJOKTkaav?si=b0e68b9283d348b1.

          • Skalica a Petrus

          • Dňa 7.6. 2022 sa kurátka zo sekundy zúčastnili literárno-historickej exkurzie do Skalice a Petrusu. Bolo pekne, poučne a veselo :)

          • Kvarta vo Viedni

          • V piatok, dňa 13.5 navštívila trieda kvarta hlavné Mesto Rakúska Viedeň. Prvá zastávka bola pri takzvanom „Hundertwasserhaus“, ktorého architekt je známy Friedensreich Hundertwasser. Následne sme navštívili dom mora „Haus des Meeres“. Tu sme sledovali morské živočíchy z celého sveta. Mali sme aj obednú pauzu a aj rozchod na „Stephansplatz“. Po rozchode sme išli do múzea „Time Travel Vienna“, kde žiaci znova prežili dejiny Viedne. Výlet sa skončil prechádzkou po meste.

          • Literárna súťaž

          • Študent sexty, Oliver Turok Heteš sa zúčastnil celoslovenskej literárnej súťaže Esej Jána Johanidesa a obsadil vo veľkej konkurencii 3. miesto. Som veľmi rada, že máme takýto talent v našich radoch, a že si svoju schopnosť písať nenechal iba pre seba, a tak sa môže stať inšpiráciou aj pre iných študentov. Jeho esej si môžete prečítať TU.

            Gratulujem Oliver!

            Kamila Ulmanová

          • Návšteva Slovenskej filharmónie

          • V piatok 6.5.2022 sa žiaci prímy zúčastnili predstavenia v Slovenskej filharmónii. Umelecký zážitok priniesla rozprávka Radúz a Mahuliena, ktorú predstavili nielen výborní hudobníci, ale aj bábkoherecký súbor Teátro Neline. Na ďalšie predstavenie sa budeme tešiť opäť v piatok, 3.6.

          • Skvelé IV. miesto

          • Gymnázium, Hubeného 23, Bratislava zorganizovalo  12.5.2022 krajské  kolo v basketbale stredných škôl v kategórii chlapcov. Súťaže sa zúčastnilo osem škôl - víťazi okresných kôl.

            Naši študenti odohrali dobré zápasy a  umiestnili sa na konečnom  IV.mieste. Záverečného  vyhlásenia výsledkov sa osobne zúčastnil a ceny odovzdal predseda BSK Juraj Droba.

            Gratulujeme !

          • ENGLISH WEEK

          • V dňoch 2.5.- 6.5.2022 prebehol na našej škole English Week pre žiakov II.BA a III.BA. Naši študenti si mohli vyskúšať svoje schopnosti na "native speakroch" anglicky hovoriaceho sveta a to 5 hodín každý deň. :) Nestratili sa a dozvedeli sa veľa nového o ich krajinách a aj o medzinárodných skúškach. Ďakujeme jazykovej škole International House, Bratislava a jej učiteľom (James, Martha, Rob, Sean, Joe, Jerry, Sara, Matthew, Evan, Robert) za inšpiratívny a zábavný týždeň.